Dance of the Sugar Plum Fairy

Vet ni vad, jag känner mig som världens sämsta pianospelare just nu. När jag var i hennes ålder (hon i videon) hade jag precis lärt mig nån simpel minuett. Den där låten hon spelar där håller jag på med just nu och den är fan svår. Jag har efter två dagars övning typ fixat första sidan av tre (väääldigt hackigt).


Yoon a in - 10 bast

Här har ni exempel på vad jag spelade då: (och den är faktiskt skitlätt, även fast den kanske låter avancerad)

den vita hatten

Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön

Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö
Men älskling vi ska alla en gång dö

Ja, vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö

Skolfotot, usch!

Idag under en lektion fick vi alla i Sp3D ett sms från JaRocka med en kod så man kunde gå in på deras sida och titta på skolfotot. Jag ser extremt tjock ut. Observera att jag faktiskt inte är så tjock egentligen. Och hitta mig, det får ni göra på egen hand.


29 september

Jag har inte lyssnar på Elliott Smith på evigheter. Varför har jag då börjat lyssna på honom nu? Jag mår fan inte bra av hans musik. Är jag deppad, då blir jag gladare. Nu är jag inte deppad och mår bara dåligt av att höra hans deppiga texter. Ändå kändes det som ett måste att döpa den här bloggen efter en av hans låtar. Pitseleh, jadu. Jag satte på den nu, dåligt val. Jag byter. Son of Sam, den är inte så speciellt deppig, bara random. Det gillar vi. Den är soft och random, precis vad jag behöver. Jag behöver nikotin också, men det får vänta tills imorgon då jag förhoppningsvis får mitt studiebidrag. Det kommer ju den sista i varje månad kom jag fram till efter att ha googlat lite. Kunde det inte komma den 25e då alla andra får sina pengar? Fast egentligen är det faktiskt bra att det kommer den sista, för då har man större överblick över hur länge pengarna ska räcka. Jag tror att jag ska göra upp en liten plan över vad och hur mycket mina pengar ska räcka till för saker (konstig mening kanske, men ni fattar ju vad jag menar..).

Jag får börja med att ge pappa 250 kr, Mike 75 kr, Micke nån tia och sen är jag säkert skyldig nån mer pengar också. Säg till i så fall! Jag tycker att det är jättehemskt att vara skyldig folk pengar. Särskilt när jag inte ens kommer ihåg det och blir ihågkommen.

Nu känner jag att det vore på plats att spela en låt för er. Jag vet inte vilken jag ska välja. Egentligen vill jag spela en Radiohead-låt för er, men det får fanimig bli en Smith-låt.


Vackraste Elliott Smith framför Miss Misery på Oscarsgalan 1998. Han vann inte. Det gjorde Celine Dion med "My heart will go on". Elliott borde ha vunnit. Han är bäst. Lyssna bara! Det är fint att han har en orkester i bakgrunden också, vilket han inte har på studioversionen. Åhh.. jag vill bara ta hem och krama sönder honom. Ungefär som mitt emokid Liam från P&L.



Här har ni Celine Dion från samma Oscarsgala om ni vill se. Jävla smörsångare. Visst att Titanic är bra osv osv.. Men hon slår fan inte Elliott i Good Will Hunting (ja, jag kollade på filmen enbart för att han gjort soundtrack till den). Ni i min klass, kommer ni ihåg när vi såg den på engelskan?


gladis

Det kanske blir Nationalteatern ikväll iallafall. Pepp pepp! Ska ner till Konsert & Kongress om nåt tag och kolla om det finns biljetter kvar.


Kolla Kolla

Lite bilder från konserten på Peace & Love i somras:

Drunk happy mike


Nationalteatern


Jag och Mikael peppar (det ser ut som att han har fetaste prillan inne)

lördaaag

Nu har jag marschat, är svintrött. Det tog på mina förkylda krafter att gå omkring med den där skittunga trumman på magen. Näsan rinner som fan och huvudet gör lite ont. På grund av detta bli det en lugnt helg. Igår var det dock mysigt när Mikael var här. Vi kollade på "Love Guru", en film med Jessica Alba och Mike Myers. Den var rätt skoj, eller helt okej iallafall.

Jag längtar efter en godispåse, fast först blir det mat. Ni vet, man ska aldrig äta godis innan maten! ; )

i miss clerqan


Ämas bild

pommes med dip

Jag är lite sugen på pommes med dipsås på buggan. Det var länge sen senast. Men när vi får vårt efterlängtade studiebidrag nästa vecka ska nog jag och ämzan ta en afterschool där. Buggan och 55an, the places to be. Den här bilden är förresten tagen på min födelsedag då vi hängde lite på 55an och tog en öl eller tre och sedan gick till buggan och käkade pommes med dipsås innan vi drog hem.


Jag skulle vara bra i en reklamfilm om buggans dipsåser. Sourcream Onion, fett värt!

nationalteatern..

Jag fick precis veta av Micke att Nationalteatern spelar i Linköping imorgon. Fy satan vad jag vart sugen på att gå. Synd är bara att biljetterna är svindyra, 275 spänn (säkert plus serviceavgift sen också). Konserten hålls i Konsert & Kongress vilket innebär en spelning då man sitter ner om det hålls i Konsertsalen, vilket jag antar att den gör. Men ändå, Nationalteatern är så sjukt jäääävla bra. Det är ett av de enda band jag lyssnar på konstant sedan jag var typ tolv år och aldrig tröttnat nånting på. På Peace & Love, då jag gick på konserten med Micke och Mike, hade vi förvisso sjuukt kul men det vart ändå en liten besvikelse eftersom så många medlemmar bytts ut i bandet.

Men jag är himla pepp ska ni veta! Synd bara att man inte har några pengar.

För er som vill gå på gratisspelning kan jag istället rekomendera smk som spelar i Tannefors! Se mig rocka dina sockor med min bastrumma.

sjukis

Då var provet avklarat. Det var svårt. Den näst sista mvg-frågan var lite krånglig, man skulle jämföra de tre rättvisefilosoferna med tre av Sveriges riksdagspartier, se likheter och redogöra för dessa. Allt skulle få rum på enbart en sida och det var inte så himla lätt. Marx är ju lätt att se att Västerpartiet fått inspiration från, men Nozick och Rawls var svårare. Jag chansade på att Socialdemokraterna inspirerats av Rawls och Moderaterna av Nozick. Jag är inte så insatt i något av partiernas partiprogram, så jag var inte 100% säker på nånting egentligen. Jag hoppas verkligen att jag åtminstone valde rätt filosof till rätt parti. Fast, Nozick går att koppla ihop med alla de fyra borgerliga partierna, uhm. Knivigt! ; )

Nu mår jag inte alls bra. Eller, jag mår helt ok nu när jag är hemma och fått ta en ipren. Jag skippade religionen och IV't, jag kan liksom inte koncentrera mig. Allt tack vare förkylningen (varför ska det alltid bli såhär, kan inte jag bara få bli lite småförkyld istället?).

Imorgon ska orkestern marscha i Tannefors mellan kl 11 och 12, hoppas att jag mår lite bättre då. Det är kul att marscha och jag vill vara med! Det är tydligen "Tanneforsdagen" imorgon. Jag var där förra året och jag vill minnas att Torchbits och Tommy Fiskblom spelade då. Nu ska jag vila lite och kanske kolla på en film. Vi hörs!

Filosofibajs

Nu sitter jag lite halvt och pluggar om ulitarismen och Rawls fördelningspolitiksteorier. Det är segt. Allt går bara in genom ena örat (eller hjärnhalvan eftersom jag läser) och ut genom andra. Jag har blivit värsta sjuk och gick hem från skolan i eftermiddags. Då gick jag hem och läste lite i Alexandra, vår religionsbok tillsammans med en godispåse som inhandlades på Panino. Boken var ganska gripande eller vad man säger, strange but intresting. Sexscenen var förövrigt inget att hurra för, haha! Jag hade förväntat mig nån detaljerad och förskräcklig version efter hur greggan snackade om saken. Första sidorna var dock läskiga och jag har efter att endast läst ca 80 sidor fått en ny syn på vad meningen med livet är. Eller, snarare fler funderingar kring ämnet. Jag hatar att tänka i filosofiska banor, jag mår helt enkelt inte psykiskt bra av det. Ju mer jag funderar desto fler frågor ploppar upp, och jag kan lova er att jag redan har ganska många obesvarade frågor.

En fråga som min vän Linn frågade mig en kväll påväg hem till henne (vi följde alltid varandra halva vägen hem då vi lekt och stannade alltid på mittan av Uvebergsvägen i gatlyktskenet utanför Lisbeths hus och diskuterade politik eller filosofiska frågor) lyder:
Hur många färger finns det?
Det kanske låter som vilken fråga som helst, men om ni tänker efter, är ni verkligen så säkra på att de färger ni ser är de enda som finns? Det kanske existerar färger vi aldrig ens kan föreställa oss. Tänk er en cirkel. Vi lever innanför cirkeln och vi känner till de färger vi har, men om vi ser på utsidan av cirkeln kanske det finns helt andra färger där. Alltså, inte nya nyanser av de färger som finns, utan helt nya färger ingen nånsin sett. Intressant, eller hur?

nisse och milla som elvaåringar

Jag hittade en herrans massa gamla bilder från 2001 på datorn. De är tagna nån gång då jag följde med Millas familj ut i skogen för att plocka svamp. Första och enda gången jag nånsin plockade svamp faktiskt..


Bästisarna Tiger och Puh.


Jag vet att jag hade sjukt snea tänder då på den tiden..


Jag och familjen Engström.


Vad sysslar vi med där i bakgrunden?


Milla


Även fast vi bråkade i princip varenda dag, slogs, käftades och var allmänt osams så hade vi ändå sjukt kul. Jag skulle inte byta ut våra minnen mot nåt i världen. Synd att vi tappat kontakten, men vi gled helt enkelt ifrån varandra åt varsitt håll.


Sådär såg hon ut när jag träffade henne efter att ha vart på krogen för några månader sen.
Så sjukt olik, men ändå precis som vanligt.

Take a chance

Titta på den här videon och lägg märke till tre saker:
  1. hur otroligt hett det är med mittbena även fast man råkar ha lugg.
  2. att ABBA-tjejerna precis lärt sig blink-flirta med ögonen.
  3. att den här låten har otroligt mycket nostalgi i sig från tiden med kören.

tjenis penis und so weiter

Jag är värsta nöjd med mitt hår. Det är skitsnyggt om jag får säga det själv.

Idag tog vi skolfoto. Jag, äma och mezzi satt längst fram, jag ser ut som en fet amerikan med randig tröja. Seriöst, verkligen bredaste kroppen i stan. Hoppas att fotografen valde nåt av de två snyggare korten.

På dagens schema står plugg och baslektion. Orkesterrepet var inställt så jag får nog plugga istället. Kul? Njaa.. Men det är sånt som måste göras..

Först ska jag dock spela lite sims. Jag har nästan blivit lite beroende av det spelet, haha!

hihi

Gissa vad jag har i håret? Nåt som ska sköljas ut om exakt tre minuter och 48 sekunder? Som gör mig svart som natten?

Jag tror ni gissar rätt, annars är ni dumma i huvet! ; )

hultan -08

Jag hittade bilderna från årets Hultsfredsfestival. Här följer ett litet roligt bildspel:

En fräsch brud har precis anlänt till Smålands skogar och tar sitt första glas vin för kvällen:


Nisse (och Lina med för den delen) är en aning på lyset:


Påväg hem på morgonen efter, en aning sliten:

öh.. kvällen fick sig en vändning

bajs
korv
med bröd
och ketchup
på dällys arm

För att förklara: en sen kväll i trägårn fick dälly ketchup på armen, det är det som har med saken att göra. Men hon har inget med bajskorv-grejen att göra. Öh.. jag flummar sönder.

Jag har tråkigt

Eftersom det är skittråkigt att plugga så ska jag ta och ringa min syster och se vad hon har för sig. Hon kanske har lust att leka med mig en stund? : )

Det är så trist att jag aldrig träffar mina systrar, endast några dagar i månaden. Man börjar ju sakna dem rejält. Nä, nu känner jag att det är sis-time så jag ska cykla över till dem och se vad som händer i den delen av LinKÖPING (fattade ni skämtet?). Eller, bäst att ringa först kanske? Jag vet att Lollboll har ridning idag, men det börjar nog inte förrän vid sju skulle jag tro.

Ha en skojjig kväll mina damer och herrar!

Update: vilken tur man har, min lilla sweetiesis var inloggad på msn. Och hon ville leka med mig. Happy nizz!
Om jag var 13-14 år och finnig tonårskille skulle jag lätt vart lite småkär i Lollo.
Visst är hon söt? : ) Hon brås väl på storasyrran sin. HAHA!


mätt som en plätt

Eftersom micke övertalade mig om att sova hos honom, hade jag såklart inte med mig nåt smink och fick lite smått panik när första lektionen imorse var den ytliga kursen "hantverksorientering frisör". Det gjort dock inget att jag kom osminkad eftersom lektionen gick ut på att ,för min del, ligga i en fällbar frisörstol och bli ansiktsbehandlad + få ögonfransarna färgade av Gabbi. Nästa vecka ska jag göra samma procedur på henne, och det var verkligen soft att ligga där i 1.5 timme och bara bli ompysslad.

Nu har jag käkat lunch här hemma och ska ta en dusch innan jag åker till skolan för min sista lektion idag. Det är naturkunskap och vi brukar labba på måndagar, så jag antar att det är viktigt att komma.

Nähäru, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sticka till skolan. Ha det bra!

sms-lek

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Men jag menar varför är ni där? Ska ni dit sen eller? Höhö.. Vi var på världens sämsta fest nyss.. Hah

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
vem jonas?

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Vad är det? Har inte tillräckligt med pengar för att ringa.

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Jag somnar typ stående :P står på tunnelbanan på väg mot globen och min tshirt

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
haha värsta grejen!

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Kom att tänka på en grej. Ni har väl inte glömt legen?

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Vad för juice finns ju så många.

8. Vad vill du höra mest av allt?
Haha i skogen. Jo men jag ligger i sängen men jag orkar inte ta av mig kläderna, stänga av tv:n, borsta tänderna och så vidare.

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Tjena läget?

10. Din romantiska replik?
Är ni i trägårn?

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
halloj, vad händer?

Svaren vart inte så roliga som jag trodde/ville att de skulle bli. Alltså: skicka roligare sms! : D

På Älins begäran

Jag sitter hemma hos micke, han är på toaletten. Öhh.. jag har åkt skateboard idag. Det var skitläskigt, tur att man hade nån att hålla i handen, annars skulle jag inte vågat stå på den där brädan alltså..

Imorgon är det skola igen, wohoo! Eller, aa nåt iaf.

Och jag vet mycket väl att jag borde ha pluggat hela dagen idag som andra duktiga människor men så blev det helt enkelt inte. Det var mycket mysigare att hänga här.

fem i rad

När vi gick på Stora Torget igår låg det en massa kräks överallt. Jag gick och räknade spyor.
nisse: en, två, tre..
äma: där är en också! (pekar)
nisse: fyra och fem! Fem spyor på rad!
äma: om det hade vart luffarschack hade nån vunnit för länge sen!
micke: men det kan ju inte vara från samma person.
nisse: vadådå?
micke: jag menar, man får ju bara upp sådär mycket första gången, sen kommer ju bara lite kräks.
nisse: ehm.. jaha.

Kräksexperterna är på g.


jesusbussen

Hejsan tjena nämen tjaa!

Även fast jag inte hade råd och även fast det var sent påtänkt så vart det iallafall party igår. Jag och äma började förfesta lite smått hemma hos henne innan vi drog hem till Jonas på hans 18årskalas. Där stannade vi dock inte så länge eftersom alla skulle dra till krogen. Jag som inte hade mitt leg med mig var tvungen att hämta det hemma först, så vi kom lite senare. Innan vi cyklade för att hämta leget träffade vi Micke och Jonte på Lidl's parkering, the place to be, yeaah! Jonte var aspackad och Micke verkade inte vara långt därifrån. Själv kände jag mig ganska nykter.

När vi iallafall väl kommit in till stan gick vi förbi jesusbussen, som inte alls var någon buss utan en liten bil med öppen baklucka. WTF har hänt med min jesusbuss? Iallafall hängde vi där ett tag och jag berättade för de som stod där och bjöd på kaffe att jag och Micke träffades i just jesusbussen. De tyckte att det var skitkul och en av de som jobbar där, en gammal man (ca 80 år) med käpp kom fram till oss och sa.. "skulle det gå för sig, att när jag kommer hem ikväll till min våning, att jag får ta med er i mina böner?". Sen frågade han om våra namn och upprepade "Kajsa och Mikael, Kajsa och Mikael", sötaste gubben (och ja, jag vet att jag säger så om allt för många människor, men Mikael är ändå sötast).

Efter jesusbilen gick vi bort till 55an och träffade Victor och några från hans klass. Han meddelade att födelsedagsbarnet hängde på BQ, så vi drog dit. Där var det inte så party, så vi gick till 55an igen efter lite sentimentalsnack (och förresten, vad betyder "sentimental"?) på en parkbänk. På 55an lånade vi toaletten innan det var dags att cykla hemåt.

Nu sitter jag och käkar godis, har bara typ tre bitar kvar av min karamellkungenpåse och det är lite segt. Jag vet inte vad jag ska göra ikväll, men nåt soft blir det iallafall!

Jag har förresten börjat spela sims och det är skoj. Om ingen vill leka med mig ikväll så är det vad jag kommer syssla med. Men jag hoppas att Mickepicke vill ses en stund. Sry för långt inlägg, men det är bara att gilla läget hörrni!

gammal bild

Se så glad man kan vara i tandställning, långt mörkt hår och ett fult flin i Dällys kök då man precis fått sitt första barn.

Jesus Christ Nilsson född 24/12 -06

Coldplay

Det var sjukt bra. Jag är dålig på att förklara, men läs det här så får ni nog en aning om hur bra det var.

Efter konserten hamnade vi tillsammans med Per och Marco på gästlistan till en klubb på Stueplan där det bjöds på drinkar fram till klockan halv tre då vi tog en taxi hem till Pers lägenhet och sov där.

Eftersom det inte blivit så mycket sömn de senaste dagarna ska jag ta och sova snart. Är dödstrött. Men samtidigt sjukt avis på Älin som ser Coldplay en gång till, in this very moment. Spektakuär show, sannerligen.

Ett klipp jag hittade på youtube som någon filmat under låten "Death and all his friends". Titta på hur jävla mycket publik det var, 14.000 pers tror jag, och jag och Älin stod längst fram, endast en person mellan oss och scenen.


God morgon!

Om två timmar går bussen till Stockholm, hur ska jag hinna? Jag har inte ens börjat packa än. Just nu håller jag på att skriva ut min bussbiljett hem (Swebus är extremt billigt, endast 137 kr från Stockholm till Linköping), men jag sitter bara och gör annat. Jag kollade mina mail och såg att Glenn ville meddela att vi har två gig snart. Najs!

Nä ni, nu har jag inte tid att sitta här mer, off we to Stockholm and Coldplay!

IMORGON!

Imorgon står vi där Älin, imorgon ska vi få se Coldplay. Det är stort.

Idag fick jag träffa Micke och det var naaajs. Corren hade nån familj-grej i Lambohov där de bjöd på godis, korv och annat mys. Lollo Asplund var även där och framförde sin kända låt "äppelmelodin", den har ni väl alla hört? Den sjöng ju var och varenda unge på dagis, eller var det bara i Linköping? Lollo Asplund är ju härifrån och jobbar som journalist på Corren, haha! Koolt, eller hur!

Om du har ett äpple, vill du dela det med mig?
I en äppelmelodi.
Eller vill du ha ditt goda äpple för dig själv, och inte få nån melodi?
Dela med sig, eller snåla. En vanlig fråga får man tåla..
Om du har ett äpple, vill du dela det med mig, eller tar du hela själv?
VA?

Vad ska vi med alla valmöjligheter till?

nisse ت säger: men min mössa kommer bli fett ful
Mikael säger: dåårå?
nisse ت säger: man var tvungen att bestämma massa saker själv
nisse ت säger: jag trodde man bara kunde få en mössa
nisse ت säger: liksom, varför krångla till det?
Mikael säger: typ man går till subway.. "vilket bröd vill du ha?", "vill du ha salt o peppar?", "vill du ha alla grönsaker?"........ kan man inte bara få en jävla macka
nisse ت säger: ja precis!!!
nisse ت säger: exakt samma sak
Mikael säger: kan man inte bara få en jävla studentmössa hah
nisse ت säger: tycker så..

möss-yra

Då har jag gjort något sjukt vuxet idag då, nämligen beställt en studentmössa. Snart är gymnasietiden förbi och kvar står man utan att veta vad att göra för att känna känslan av att "ja, jag har lyckats, mitt liv är värdefullt. Jag har bidragit något, jag har hittat meningen med livet". Att ha beställt en studentmössa är ett steg på vägen men långt därifrån.

Varför finns det förresten så sjukt många olika sorters mössor och varför kan man köpa i princip varenda sorts plagg som finns med trycket "Student -09" på? Själv beställde jag en vit mössa av mittenkvaliteten. Så svensk är jag, jag kan varken ta en mössa av finaste kvaliteten och heller inte av budgetkvalitet. På min medelsvensson-mössa ska det med guldiga kursiverade bokstäver stå på vänstersidan om blomman Kajsa och på högersidan SP3Dmu. På baksidan ska det med guldiga siffror stå 2009 eftersom det är våren år 2009 jag tar min efterlängtade student. Inuti mössan kommer Folkungaskolans logga stå tryckt och jag kommer även få ett vitt fodral att ha mössan i. Det här paketet kallas Folkunga-paketet eftersom min skola var den enda som lyckats förhandla fram det förmånliga(?) priset av 299 kr.

Utöver detta beställde jag även ett litet paket med "leksaker". Paketet kallas tjej-paketet och är också en del av elevrådets förhandling med företaget som säljer mössorna. I mitt tjejpaket hittar vi ett champagne-glas med texten Student 2009 på, likaså en guldig penna med samma text. Utöver detta hittar vi ett par trosor med texten Student 2009 skrivet på rumpan och en liten ficka framtill med en målad kondom på. Vi hittar också en visselpipa som ska användas under studentdagen i mitt tjejpaket.

Året då var 1997, jag var 7 år gammal och hade precis börjat skolan. Snart är det 2009, jag fyller 19 år och mitt sista år i den svenska skolan tar slut. Förstår ni hur sjukt länge jag varje dag gått upp vid klockan sju på morgonen för att sedan traska/cykla/åka buss till skolan? Det är mer än halva mitt liv, hur ska det då bli när jag inte längre måste gå dit? Jag kommer knappt ihåg hur det var innan skolan tog upp de ljusa timmarna av mitt liv varje dag. Det var härligt, men samtidigt visste jag så lite om min omvärld. Det jag visste var att man inte fick rymma från dagis och att stan var stor. Nu vet jag så mycket mer, men jag vet inte om jag är redo för att bli vuxen. Det är ju vuxen man blir när man inte längre är bunden till skolan. Och nej, universitet räknas faktiskt inte hit.

Det var något min klasskompis Bella sa i början av ettan då jag var allmänt trött på skolan och livet:
-Tänk sen när vi står där med våra studentmössor, då är det värt allt slit!
Jag tror faktiskt att hon har rätt. Det här året ska bli det bästa någonsin och jag ska njuta av varenda sekund. Sen hur det blir när vi står där med den berömda vita mössan vet jag inte, men jag hoppas att jag känner att det är värt.

meningslösa måndag

Nu ska jag snart åka för att ha mitt sista smink-pass på IV. Det nalkas prov och på fredag börjar det jag egentligen går kursen för, nämligen för att få syssla med hår! Nu sitter jag och panikpluggar lite om sminkets historia. Det andra om hur man lägger en vardagsmakeup steg för steg och vad alla produkter används till kan jag redan. Jag får helt enkelt ta med anteckningarna på bussen.

Nu ska ni få höra en låt med ett av mina favoritband, Skumdum (som jag förvisso inte lyssnat på på väldigt länge), och deras låt "Meningslösa Måndag".



Idag är dan som går saktast utav alla, ja idag är dan som jag valt att kalla meningslösa måndag.

Coldplay snart..

Bara tre dagar kvar, sedan står jag där i Globen med Älin framför scenen när Coldplay spelar.
Can't wait!

minnesluckor

Seröst, vad hände igår? Det enda jag har att säga är va?

På nåt vänster fick jag i mig en halv sjuttis vodka (hade inte tänkt dricka så mycket) och blev rätt så jävla packad. Imorse vaknade jag av att jag frös och upptäckte att min altandörr stod på vid gavel. WTF?

Jag tittade på mobilen och hade tre nya sms och två missade samtal. Jag tittade även på stegräknaren och såg att jag inte gått några steg efter midnatt. Alltså slocknade jag hemma i min säng före tolv (jag har ett svagt minne av att pappa och de satt och snackade i soffan när jag vinglade bort till mitt rum). Jag vet inte vart min cykel är (ser den inte utanför fönstret), jag gick hem med världens bästa Äma som stöd (och emli och maria?). Min mobils skärm är dessutom sprucken. Mina lösögonfransar ligger i badrumsskåpet utan att jag har en aning om när var och hur jag tog av mig dem.

Micke kommer snart hit (min micke dvs, inte finspång-micke) och jag är fortfarande full. Jag brukar inte vara full på morgonen. Jag har misstagit mig själv för att vara det några gånger, men den här gången är jag verkligen det. Jag kan knappt stå rakt, vinglar fan fram. Det är lite småklurigt att fokusera blicken, men det går ju iallafall. FYYY!!!!

Jaja, jag knyter ihop säcken genom att säga: tack Äma. Du är verkligen världens bästa ibland. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig. Och tack Mike för en trevlig kväll fram tills det vart för mycket. Och mezzi, hoppas du mår bättre, du missade ingenting (om du inte ville se mig i sjukt packat tillstånd).

Kvällens citat:
Jag: Man är inte på topp förrän man är här uppe (sträcker upp handen och visar).
Mike: Man är inte på topp förrän man flyger.

nostalgi

Haha, jag sitter och kollar på Micke i webcam just nu, fett kul!

Kommer ni ihåg den gamla goda tiden då man alltid (ALLTID) hade webcam på när man snackade med nån på msn? Så satt man där och försökte se snygg ut istället för att koncentrera sig på konversationen. Haha, nostalgi alltså..


Jag vill också ha en webcam! ; D

Pepp På Party

tjolahopp tjolahej!

Idag har jag haft min första samhällskunskap C-kurs och det var skitkul! Nu är jag verkligen motiverad till skolan. Det känns bra.

Eftermiddagen idag tillbringade jag med Mickizz på museer för att kolla på konst till hans IV. Det var skitsegt. Ikväll är jag pepp på party, partaja med mig? Slå en plingeling eller skicka ett sms.

nytt schema!

Tjolahopp tjolahej!

Nu har jag PA, once again. Det är segt och vår handledare klagar på att vi inte kommer igång. Jag kanske borde göra nåt istället för att surfa omkring på bloggar och lyssna på musik via MySpace.

Jag fick btw mitt nya schema nu. Det är helt ok. Ingen sovmorgon, men jag slutar tidigt på måndagar och varannan onsdag. : )

hoj hoj!

Gissa vad jag hittade igår när jag städade min gardrob om inte fyrtio kronor och femtio öre. Och gissa sedan vart jag ska innan skolan..

Garderoben vart fett fräsch och skrivbordet likaså. Det jag har kvar att städa nu är nattduksbordet, bokhyllan och att dammsuga golvet. Jag är så satans produktiv (och nöjd med mig själv)!


Suddig bild på min garderob


På vänstersidan hänger de fina kläderna.


Omg, omg omg! Golvet SYNS!

tja tja

Fortfarande huvudvärk.

Jag gick på orkesterrepet och fick veta att vi ska ha spelning i konsertsalen på Konsert & Kongress om ca en månad. LÄSKIGT!

Annars väntar jag bara på att världen ska gå under här i min ensamhet. Jag har påbörjat en städning av mitt rum, så just nu ser det ut som ett s.k. bombnedslag där. Världen börjar väl gå under lite där. Det svarta hålet finns i min garderob och fusionen kan inte förvaras i en ugnsfast form, i öknen eller nån annanstans utan i mitt huvud. Ni har väl sett Centralskolan och vet vad jag snackar om när jag säger en ugnsfast form?

Imorgon blir det skola från 8.10 till typ 16, YES! Eller, nu ska jag kolla på internet hur ser jag faktiskt slutar.. HAHA, jag hade fel. Jag slutar 16.10. Det blir med andra ord att ha en åtta timmars arbetsdag imorgon. Kul? Nae.. De ämnen jag ska ha är:
-Naturkunskap B (varför i helvete läser vi B-kurser undrar jag fortfarande)
-Filosofi A
-Psykologi B
-PA (Projektarbete)
-Biologi A

YES! två naturämnen och två flumm-ämnen. Bra dag. Nej. Blä. Jag hoppas att jag får träffa Micke imorgon på nåt sätt, börjar få lite abstinens.

Det var värsta hysterin idag i skolan om studentmössor och jag började då fundera på vad det ska stå på min. Är det någon av mina bloggläsare som tagit studenten och kan berätta:
1. vad lät du trycka för bokstäver på din studentmössa?
2. hur många bokstäver får man skriva? Är det 13 på varje sida om "blomman"?
3. ska man välja den dyra eller billiga studentmössan?

min klagan

AAAAAAJJJ! Mitt huvud värker, massor. Om fyrtio minuter börjar min baslektion. NEJ, jag har inte lust att spela kontrabas just nu. NEJ, jag har inte lust att höra en hel jävla orkester väsnas i två fucking timmar. Jag fryser massor, det märks att det är höst. Om jag la mig ner i sängen skulle jag somna på två sekunder. Vad är mest värt? Jag måste ju gå på både baslektionen och orkesterrepet, jag kommer inte kunna gå nästa vecka (jag är i Stockholm och ser Coldplay då).

Helvete asså, jag vet inte vad jag ska göra. Det liksom värker i huvudet. Jag har inte bara lite småont. Det här är typ migrän, jag hade det när jag var liten, aa eller kanske 11-12 år. Fast bara ibland, några gånger per termin ungefär. Bleh.. Det går ju förvisso över på nån timme, men det är ju ett tag dit. Eller så har jag såndär väder-huvudvärk. Jag brukar få det om vädret ändras snabbt eller om det är lågtryck. Öh, jag är så himla känslig. Kunde inte världen ha gått under som de sa att den kanske skulle göra idag?

tjena

Det var en dålig grej att bli beroende av nikotin. Mitt humör blir verkligen sämst när, som idag, jag inte fått en cancerpinne på två dagar. It's killing me. Typ alla människor är en plåga att umgås med och jag bara irriterar mig och irriterar mig. Kan inte folk bara vara lite schyssta?

Mitt humör just nu är ungefär som på ämas födelsedag då jag var hög på panocod och bröt ihop utanför matsalen för att martin var så innihelvetes jobbig. Han var lika jobbig idag, men jag kunde faktiskt kontrollera det rätt bra ändå tyckte jag.

Om en vecka ska jag få se Coldplay, wohoo!

..bara så ni vet så utför jag ungefär vilken tjänst som helst för 38 spänn just nu.

sminktjejen?

Jag måste bara berätta en lite skrattretande grej: idag har jag köpt smink för över 300 kr. Anledningen är att jag hade ett presentkort på H&M och ville leka lite med nytt smink. Så, vad som inhandlades var följande:
  • knallrött läppstift, Lóreal
  • knallrött läppglans, H&M
  • ögonbrynskuggor, duopack, H&M
  • blusher, H&M
  • lösögonfransar, H&M
  • makeup remover, Nivea (tror jag, men jag vart lite osäker då jag vet att H&M inte säljer Niveas smink)
  • nagellacksborttagningsmedel, H&M
Det var nog allt tror jag, haha! Mycket prylar från H&M's egna märke, det är inte så bra kvalitet det vet jag, men jag köpte inte de prylarna så seriöst. Jag ville testa H&M's egna ögonbrynsskuggor innan jag köper av något bättre märke. De vi testade på makeup-kursen gillade jag, av märket Trucco, men jag vill testa lite mer innan jag köper nåt annat. Jag upptäckte dock direkt då jag öppnade paketet att jag måste köpa en ögonbrynsborste då den som följde med är av skitkass kvalitet, helt spretig och hård. Lösögonfransarna ska jag bara ha att leka lite med, kanske använda på party nån gång?

Vad jag saknar i min sminkväska just nu är:
  • löspuder
  • concealer
  • maaaassa snygga ögonskuggor
  • ett nytt puder i fast form (det jag har håller på att ta slut)
  • fler flashiga läppstift
  • läppenna
  • ett rött rouge
  • bra penslar och borstar (viktigt för att göra en snygg makeup har jag märkt).

need for speed most wanted

Jag har blivit helt galen i det här spelet. Can't get enough! Förut spelade jag Need for Speed Underground 2, men nu är det Most Wanted som gäller, och jag måste faktiskt erkänna att det här är roligare.

Här får ni se min snygga bil där jag köpt till nya fälgar, målat dem röda, målat bilen & vindrutan grön, bytt "vinge" på bakluckan samt målat lite mojs på den gröna lacken. Snart är det dags att köpa en ny bil skulle jag tro, eftersom min inte är så speciellt bra, den är bara snygg. Men jag började spela igår och har inte hunnit bygga upp min karriär så mycket. Hittills har jag bara vunnit över #15 på the black list. 14 more to go!


Jon Lajoie

Min nya favoritlåt är lätt "Everyday normal guy" och jag kom nyss på att en kille jag träffade på Sports Café i London liknar honom ganska mycket. Den här killen hette dock Jeff och han och jag hade ganska kul. Vi var typ de enda två på hela klubben som inte gillar att shaka ass, så vi lyckades övertala bartendern att sätta på en NBA-match på flatscreen'sen som fanns precis överallt (det var en "sportklubb", fast fylld av alla möjliga folk). Den kvällen kan förövrigt ha varit en av de roligaste nånsin och jag bara älskade att sitta där och jämföra kulturer med alla folk som kom från olika länder. Jeff kommer från USA, sen träffade vi några från Australien (Älin, you know who!), Finland, Wales, Skottland osv.. Det var folk från hela världen.

Här är iallafall en bild på mig (med min sjukt svullna nypiercade läpp) och Jeff:



..och här har ni Jon Lajoie med sin video till låten:

åh ljuva tisdag

Det vart inget SATC igår, jag somnade till första reklampausen. Dessutom hade jag redan sett avsnittet så det gjorde ingenting. Det var skönt att sova och vid fyratiden vaknade jag, gick ner och sov vidare i min egen säng.

Nu har jag gått upp, kollat lite bloggar och ska nångång under dagen på lunchmöte med min PA-grupp. Vi ska diskutera vad vi ska få fram under första mötet med de medverkande (läs: jag och äma ska ta en pommes med dipsås på buggan och komma fram till vad vi ska säga till ettorna och tvåorna så vi inte pratar i munnen på varandra).

Jag läste på BB's pojkväns blogg att han får veckopeng av henne, tre tusen kronor dessutom. Vad ska han med dem till? Jag har klarat mig på typ en hundring i tre veckor nu. Bortskämd brat är vad den där killen är. Han kommer ju aldrig få känna på ett riktigt studentliv (och åååh vad jag längtar till studiebidraget kommer, de 1050 kronorna kommer bli min räddning).

Upprymdhet

Jag känner mig som ett litet barn som ska få vara uppe länge bara för att det är sovmorgon imorgon. Dessutom känner jag mig som ett litet barn eftersom jag har fjärilar i magen (som vi vet beror på att vi svalt för mycket insekter i sömnen). Och jag känner mig som ett litet barn för att jag är barfota och är alldeles ensam hemma. Jag får göra vad jag vill, men ingenting som verkar onormalt när pappa kommer hem igen. Jag kan sitta uppe länge inatt och kolla på sex and the city, som inte slutar förrän vid tolv eftersom jag har studiedag imorgon. Känn på ordet (jag vet att jag ber er känna på ord ofta, men) Studiedag. I och för sig är det ingen studiedag, utan en resursdag. Men ändå! Jag har lust att gå ut och springa en runda eftersom jag är så sprallig. Samtidigt vill jag bara kura ihop mig under mitt supergosiga duntäcke och mysa till en film. Jag har så mycket roliga saker jag kan göra att jag inte vet vad jag ska välja.

Känner ni igen känslan?

regn och rusk, blöta brallor och kall tröja

Det kändes lite jobbigt att gå till skolan idag efter att ha haft en supermysig och slapp helg. Jag hade dock bara två lektioner, sminkkursen och NkB.

Nu har jag iallafall kommit hem och sitter här i soffan och vilar benen lite (jag vart skittrött av att cykla, kanske borde börja träna?). Här sitter jag och lyssnar på Kent och msn'ar lite, softelisoft. När jag vilat upp mig lite ska jag öva lite musik eftersom jag har både kontrabas- och pianolektion på onsdag och inte övat något hittills. Bra jobbat, verkligen superbra jobbat.

hemma

Nu sitter jag hemma hos mamma. Jag och Micke har hjälp Helena lite med sitt kalas hon hade idag, och sen fastnade vi liksom här. Egentligen skulle vi båda cykla hem till sitt vid sextiden men så vart det inte. Eftersom det regnar ute och jag somnade en stund förut (är alltså skittrött nu) tänker jag inte cykla hem. Det känns jätteskumt att vara här. Det här huset ger mig ett sånt lugn. Det är verkligen hemma att vara här. Hos pappa känner jag mig inte lika trygg. Hos mamma är det mysigt, varmt (ja, pappas hus är jättekallt), hemtrevligt och mycket bättre än nån annanstans. Ändå känner jag mig inte välkommen. Även fast mamma har varit trevlig mot mig hela dagen och sa att det här faktiskt också är mitt hem (vilket betyder att jag kanske kan få flytta hem igen). Jag saknar att bo här och att få träffa mina systrar mer än två gånger i månaden. Jag önskar att allt kunde vara som vanligt.

Nä nu kanske man skulle fixa lite sömn eftersom skolan börjar 08.10 imorgon. Får se hur lätt det blir att sova själv i min 140cm breda säng. Det är lite för stort för att sova själv i. Sen kommer jag känna mig värsta ensam också eftersom jag inte sovit själv sen i onsdags, haha. Jaja, slutklagat. Natti!

Hallå eller!

Det regnar. Massor. Kul?

Nää.. och det var inte så kul igår heller. Jag var fett opepp, men min sminkning kändes faktiskt bra.

ibland så..

Om en halvtimme ungefär ska jag cykla ner till stan och hänga lite med nollorna. Jag är inte så partysugen även fast Gabbi sminkat mig i värsta party-sminkningen (som i min mening skulle passa bättre på en tant, sorry!). Innan jag cyklar ner till stan och Trägårn, där vi ska hänga, tänkte jag städa lite i mitt rum. Otroligt ambitiöst, eller hur? Det ligger saker överallt och man ser inte ens vad det är för färg på mitt skrivbord. Time for some clean-up! Städtanten vägrar dammsuga mitt golv så länge det ligger saker där så det är lika bra att få det fixat nu med en gång. : )

makeup is your friend

Halloj alla söta läsare (moahahaha)..

Jag (mm, jag är egoistisk och börjar alltid alla inlägg med ordet "jag") ska gå i skolan till klockan sex idag. Heja heja! Detta pågrund av min IV-kurs där vi kör dubbelpass idag. På dagens schema står det att göra kvälls-makeup. Jag är en aning nervös, dagsmakeupen var ju liksom svår. Hur svårt blir inte det här då? Jaja, det löser sig nog. Tur att Gabbi (som jag nog ska sminka med) och jag känner varandra sedan innan, det skulle nog bli svårare annars. Här är lite bilder från i måndags då det var dagsmakeup som gällde (och jag vet fortfarande inte vad jag gör på en makeup-kurs):


Gaabbi som jag precis sminkat. Det enda jag inte målat är läpparna.


Lite "verktyg"


Lite andra folk i gruppen


Jag håller på att bli sminkad av Gabbi. Ser ni vilka hemska ögonbryn hon målade dit?
Läraren sa att de faktiskt skulle vara så mörka, men jag känner mig verkligen obekväm i att se ut sådär.

heey babies

Nu sitter jag och Äma i biblioteket på skolan och gör lite PA. Egentligen ska jag skriva loggbok, men det går sådär. Hela PA-lektionen har varit sådär. Jag har haft lite svårt att fokusera och har gjort en massa andra saker istället för det jag ska göra. Exempel på det är att spela in en film med "emo-äma" och leka en ordlek med mina nollor.

Nu ska jag skriva klart loggboken och sedan åka hem en sväng innan jag ska till musikskolan och repa med Glenn och Grabbarna. Jag och Malin fick i uppgift tills idag av Glenna att hitta på nån kul grej vi kan göra för att lära känna varandra lite bättre. Vi kom på värsta bra grejen, så det ska vi berätta om sen. Jahaja, då vet ni det (vilket kanske egentligen var lite onödig info).

time for some egopics

Bara för att jag kände för att posa framför spegeln häromdagen:









blöhöö

Åh, herregud vad jag är trött. Ändå har jag två saker kvar på schemat för dagen, nämligen kontrabaslektion och orkesterrep. Det är bara att bita ihop och hålla humöret uppe? Jag har inte fått nikotin på nästan ett dygn. Anledningen stavas pengabrist och medför en jobbig huvudvärk. Om jag äter lite mat kanske det blir bättre? Ehm.. yep.

Ikväll ska jag ladda över lite bilder från kameran till datorn, så då kanske ni får se nån snajsig bild om ni har tur! Stay continued.

Det är btw kalasmottagningen idag och det verkar som att alla ska dit, vart får folk sina pengar ifrån egentligen? Det kan ju inte bara vara jag som inte jobbat?

happy happy

Det var vart en helt ok dag idag. Flummig, som igår. Sen fick jag träffa Micke också och då vart jag såklart glad.

..och vet ni vad? Jag kommer få läsa Samhällskunskap C!


Happy Nizz


sushi, sniglar, tacotårta.. och bläckfisk!

Asså, jag är helt övertrött. Dagen har flummats bort med äma och nu sitter mezzi på msn och säger att bläckfiskar har sin mage i hjärnan, därför kan de sprängas om de äter för mycket. HAHAHA..

Asså, det märks att det är måndag.


.. och så sms'et jag fick av Micke beskriver nog rätt bra: GÅ OCH LÄGG DIG!!


Jag ska bara tillägga en grej till (för tredje gången nu) till detta sjukt flummiga inlägg, och detta kan nog mest klassas som internskämt mellan mig, mezzi och älin: morotssnopp!!

..och (femte gången nu), jag kommer ha förstört alla hypoteser som nånsin funnits efter den här dagen.

öööhh??

Det är något som tjuter nerifrån Berga C. Det kommer med ungefär fem sekunders mellanrum ett cp-högt tjut. Ungefär som ett flyglarm eller nåt, jag undrar vad det är. Kanske ska gå upp på balkongen och titta ut om jag ser nåt?

Typiskt.. bara för att jag skrev sådär slutade det tjuta. Då skiter jag i vad det är och går för att öva lite piano istället. Ikväll ska jag nog kika på film med Älin om jag inte är allt för trött.

RSS 2.0