nyår

Jag önskar att alla får ett bättre år 2009 än vad 2008 var. Särskilt önskar jag det till en blond liten bejb.

Själv tycker jag att år 2008 var grymt bra. För min egen del. För tvåtusenåtta var året då jag totally kärade ner mig i världens bästa och underbaraste och finaste och snyggaste och mysigaste grabb. Mmhmm.. <3

Skojsiga bilder från förra nyårsafton:

popare


Lina baby! Kom hem nudåråvafannångång. Saknar henne sjukt mycket.


Den berömda bilden på mackan med högklackat. :D

lite tjafs

Tjolahoppsan.

Life's good, wokaway is good, siam bamee made my day and i'm already somebodys baby.

Happy new year.

Jag ska ha två nyårslöften.
Det ena är.. (trumvirvel) baradaram!!!! att jag ska sluta röka. WOHO! Önska mig lycka till kära läsare (vilket i nuläget är cirka fem stycken).

Det andra är.. (trumvirvel) baradaradararam!!!! att jag ska bli mer omtänksam och snäll. Det är en bra grej som alla borde ha som nyårslöfte.

Mikael köpte en snygg jacka idag. Jag köpte en snygg tröja. Puss på det.

Lov är inga bra grejjer. Det var nästan så jag inte fick sova här i mikaels mysiga knarriga 90 cm breda säng inatt. Jag höll på att dö. Hur mycket tror ni inte att jag kommer dö när skolan börjar igen?

Och en annan grej.. jag kommer sluta blogga om ingen kommenterar. Det känns omotiverat att skriva något och man blir faktiskt på bättre humör när man loggar in och ser att någon ödslat lite tid på en genom att skriva en kommentar på bara ett par ord.

natt

Konstigt det där att jag inte är trött. Jag brukar ju alltid slockna vid 10-11 nångång på kvällen. Nu har dock mikael hållt mig vaken genom filmtittande, tédrickande och kortspel. mys pys. Vi ska ta en omgång kortspel nu (fast det är inte så kul längre eftersom jag bara vinner hela tiden).

Puss

Abbey Road

Nu sitter jag och Nisse och lyssnar igenom albumet Abbey Road av The Beatles. Det är ett sjukt bra album faktiskt. Det innehåller inte så jättemånga kända låtar men ändå tycker jag att de flesta är bra. Jag tror jag tycker att de är det för att jag lyssnat på det albumet så mycket. Det blir ju ofta så, att man gillar det man lyssnat på mycket. Jag har lyssnat på det mycket dels för att det ligger överst i Beatles-listan i windows mediaplayer för att Abbey Road börjar på ett A, men även för att min mamma har det här albumet på LP-skiva. Hon säger jämt att det är jättebra och hon kan sjunga med i alla låtar. Fast det är nog också därför att hon har hört det så mycket, för hon inte hade så många Beatlesalbum när hon var en liten tös, där hon satt på sitt flickrum och diggade de långhåriga, ovårdade liverpoolsgrabbarna.

Kom förresten på att jag har det omslaget till albumet som affisch, som sitter ovanför min säng. Den är så jävla snygg så jag lägger upp en bild på den.

orkar inte skriva mer.. tjolahopp. nu ska jag o nisse gå och dricka té (eller te, tea, the. Välj själv!)

Puss o kram, er tillgivne Mikael Zackrisson


God Jul!

Jag tänkte önska alla som läser min blogg en god jul. Själv ska jag fira den kristna traditionen med min familj här hemma hos mamma innan jag på kvällen åker hem till mikael.

Vi firar sex månader idag plus att det är julafton och jag har inte träffat honom sen i måndags, då måste man få ses även fast det råkar vara en familjedag.

Merry xmas everyone! Här får ni en av mina favoritjulsånger:


Eftersom ljudet inte fungerar på min dator vet jag inte riktigt om det blev rätt, men låten heter iallafall Fairytale of New York.

Tjena!

Mitt psyke mår verkligen inte bra just nu. Minsta lilla grej får mig att börja lipa och alla i min familj utnyttjar det. Det känns.. JÄVLIGT BRA. Nej, det känns inte bra.

Jag tittade på Pearl Harbour förut och började lipa till öppningsscenen. Sen fortsatte det bara och jag var tvungen att stänga av filmen. Jag ska nog försöka titta vidare nu, men det skulle ju vara fett värt att ha mikael här. Fast det går inte, för han måste julgrejja med sin familj.

Jag har alla julklappar fixade och julafton, kapitalismens orgasm, närmar sig. Alla skriker och bråkar, mormor vägrar flytta sig från tv'n, mamma leker hjälplös bara för att hon har armen i gips och jag bara dör.

God Jul!

party party

Nu sitter jag hemma hos carro rottenbörg som jag kallade henne på mellanstadiet, fast det fick jag inte för då blev hon ledsen. Kommer du ihåg det? Long tome ago. :D

Vi har käkat mat och här är bara massa blonda skrikande fjortisar (högljudda tjejer). Men michis är här också, värsta skoj att träffa gamla högstadiepals. Vi som är över 18 ska på krogen nu, men jag stannar nog inte så länge eftersom jag ska upp imorgon och fira jul med pappas familj.

Jag har btw gjort en sko-affär åt äma, hoppas det blir bra, hehe!

julavslutning

Om en kvart ska jag åka till skolan för julavslutning!

Vi ska byta paket, lyssna på rektorns långa tråkiga tal, lyssna på kören, äta pepparkakor och sånt där. Jag ska ha min tomteluva på mig tänkte jag, hehe! Efter skolan ska jag och min kära familj klä granen. Mys pys.

Seee yaaaaaaa!

torsdag

Idag har jag inga lektioner och det är skönt. Just nu sitter jag i handduk, har tagit en lång och välbehövlig dusch. Jag duschade så pass länge att varmvattnet tog slut! Fast det brukar å andra sidan ta slut i det här huset om för många duschar samma dag. Idag hade ju redan mamma och mikael hunnit duscha före mig. Intressant? Njae..

Ehm, jo jag tänkte på en sak. När ska vi byta julklappar brudar?

I eftermiddag ska jag ta med mikael på ytterligare en julklappsjakt (vi var på stan och letade julklappar i över tre timmar igår). Nu ska jag köpa en vattenkokare till mamma, nån present jag inte kommit på än till Helena och en äggklocka till farmor. Just det, jag måste komma på något till mormor också. Nån som har ett tips? Hon har ju redan allt!

De jag fixade till igår var:
-pappa (knivvässare)
-farfar (rakcreme från lush)
-en av mammas presenter (tésil)
-lollo (det vill jag inte säga, hon kanske snokar i min blogg!)

Nä, nu måste jag gå och klä på mig. Mikael kommer hit snart och då kan jag ju inte stå i handduk. Det vore ju förfärligt!

blöh

Jag skulle verkligen behöva någon att prata med nu, men ingen har tid för mig.


fanfanfan

Jag är så jävla glad att jag har mikael. Så sjukt jävla otroligt cpglad. Jag skulle inte grejja det här annars. No way.

Jag kommer nog inte till skolan imorgon. Jag kommer få ig i svenska b, men det skiter jag fullständigt i.


Förresten vet jag nån jag skulle vilja prata med. Eller, snarare tre personer. Jag tror ni vet, att ni borde prata med mig.

Nu ska jag åka till Glenn och spela trevlig och dricka glögg med grabbarna. Jag vet inte om jag fixar det, men jag får vara där en stund iallafall. Fan. Just idag. Just idag vill jag ju bara vara med mikael. Ingen annan.

fan.

...

Jag vet inte vad jag ska skriva som folk vill läsa. Därför får det räcka såhär. puss.

eh.. hej

Nu har jag inte varit inne på nätet och härjat på tre dagar vilket resulterade i en himla massa bloggar och bdb-uppdateringar att kika på.

Nu ska jag käka frukost och sedan titta på julkalendern. Efter det är det rep med smk som väntar. Vi har luciakonsert kl 16 och 18 idag.

Jag fick förresten VG i slutbetyg för Psykologi B.

Katastrof!

För ett tag sen då jag skulle sätta mig ned, hände något katastrofalt! Mina absoluta favoritjeans som jag hade på mig vid tillfället sprack! Nu har jag alltså ett hål på baksidan av låret. Fan helvete. Jag skulle förvisso kunna laga det, men det blir ju inte så snyggt. Det är inte så snyggt med ett hål heller, dessutom kommer det kommer blåsa in. Buhuu.. Och jag tror inte att H&M säljer dessa jeans längre (visst är det verkligen typiskt att ett par jeans för 200 spänn blir ens favoriter?).


Det här är nog förresten första och sista gången jag lägger upp en bild på mitt skrev på internet, haha!

Psykologiarbetet

Jag har suttit hela eftermiddagen och velat fram och tillbaka om jag ska skicka iväg mitt arbete till psykologiläraren eller inte. Jag är ju klar, allt sitter på plats. Arbetet är till och med utskrivet för jag skulle kunna läsa igenom det efter stavfel (Open Office som jag använder istället för Word har ingen vettig stavningskontroll). Det mesta såg bra ut. Syftet var en aning kort, och fotnoterna var en aning för många, annars såg det bra ut. Ändå vågar jag inte skicka det.

Jag tror att det är mvg-barnet Kajsa som hoppat in i min kropp. Hon har varit frånvarande under sjukt många år, men är alltså tillbaka lagom till det här psykologiarbetet. Det här är faktiskt det enda arbetet jag lagt ner tid och energi på under min gymnasietid, men jag har ändå lagt ner för lite tid och energi. Jag önskar att jag börjat tidigare så att jag skulle ha kunnat få bättre betyg.

Det var något jag intalade mig när betygssnacket för Psykologi A var över och jag stod där med ett G i det ämne jag faktiskt gillade mest. Det där jag intalade mig var att i Psykologi B, då ska jag fanimig få bättre betyg. Psykologi är inte svårt, det är intressant. Intressanta grejjer lär jag mig lätt. Ändå har det inte blivit så. Vi har hittills haft tre examinationer i Psykologi B. Ett prov, ett fall och en dramatisering. Provet failade jag totalt eftersom jag inte hade fått reda på vilken dag vi skulle ha det på. Fallet fick jag vg på och dramatiseringen vet jag faktiskt inte. Får jag mvg på det här arbetet kanske jag har en chans att få vg i betyg för kursen, men jag tror inte att jag får det. Jag får nog antingen G eller VG, vilket betyder att jag får ett G i Psykologi B också. Attans!

btw. jag tror förresten inte att folk hetsat såhär mycket kring ett arbete på år och dar.

update: nu är arbetet skickat. Det får bära eller brista..

är jag verkligen klar?

Det känns helt otroligt. Hur kan jag redan vara klar? Iofs har jag inte gjort arbetet så grundligt, det skrapar mest på ytan. Men vet ni vad? Det ser snyggt ut! ; D

Åtta sidor blev det, och jag är nöjd.

plugg på bibblan igen

Nu sitter jag, äma och micke på biblioteket och pluggar. Jag har suttit här i ca fyra och en halv timme och har inte fått så speciellt mycket gjort. Just nu är jag mest bara hungrig och skulle verkligen behöva ny energi för orka plugga mer.


Jag och äma sitter med datorerna mittemot varandra, men man kan väl snacka på msn för det?

söndag

Igår var det mys hemma hos Esmeralda med äma, lina, hanna, linda och älin. Vi drack glögg, åt godis, pepparkakor, lussebullar samt spelade lite spel. Typisk mys-kväll.

Jag ska ha spelning idag och jag är inte ens nervös. Knäppt! Jag brukar alltid vara skitnervös. Nu ska jag fixa frukost och sedan leta rätt på nåt att ha på mig.

..och mikael kommer hem från gbg idag. VÄRT! Jag kan inte vara utan honom för länge, en hel helg är nästan för länge. Men just nu har han kul på Universeum, jag vill också dit! Vi var där i sexan då min klass vunnit en resa till Göteborg eftersom vi sålt mest majblommor i hela Sverige. Coolt va?

pluggggggggg

Efter att ha repat med orkestern sitter jag nu på bibblan och tråkar. Jag får verkligen inget gjort. Om ca en timme ska jag dock träffa syrran för en sväng på Tornby. Det blir nice. Vi ska köpa en vattenkokare till mamma i julklapp. Det blir förmodligen nån av dessa:

OBH Nordica, 179 kr


Philips, 249 kr


Braun, 299 kr

mysmys

Igår hade jag en extremt tråkig dag, men något som livade upp det hela var att mikael som var på fest en bit från mitt hus kom på nattligt besök. Jag hade redan gått och lagt mig och var påväg att somna när det knackade på rutan och jag fick släppa in honom genom altandörren. Mys mys mys. Han är typ bäst. Men han stannade inte kvar utan åkte hem med martin eftersom de ska till gbg nu tidigt på morgonen.

Jag ska ta mig ner till musikskolan snart eftersom vi ska repa klockan tio (gud vad jag älskar dem för att de lägger repet så tidigt). Efter repet tar jag min laptop och ett par mackor och går och sätter mig på biblioteket för att få lite psykologiarbete gjort. Äma, vill du joina? Jag vet att du också behöva göra på ditt arbete! ; )

Kräm

Fick tillbaka SH-provet idag. Jag är sämst. Det sänkte verkligen mitt självförtroende något enormt.

Jag gjorde mitt Religionsprov idag. Det gick helt ok. Jag hade missat att plugga på typ två saker, men resten kunde jag så det blir nog ett G.

I morgon ska jag repa med orkestern värsta tidigt och sen plugga hela dagen innan jag ska hem till mezz på kvällen för lite glöggfika. Mikael åker bort i helgen, så honom kommer jag inte få träffa på skitlänge. Men han ska få se Bullet for my valentine i gbg och han gillar dem skitmycket så jag är glad för hans skull ändå (även fast jag också vill vara med honom, haha).

På söndag har Glenn och grabbarna konsert med Akademiska Kören i Missionskyrkan. Hoppas det går bra. Det tror jag.


Innan jag avslutar blogginlägget ska jag skriva ner några rader ur min absoluta favoritlåt just nu:

Jag vill ha din ryggrad här,
fäst den, i mig.
Jag är alltid tryggast när,
du är, en liten bit ifrån.
En rörelse i ögonvrån.

Äntligen klar med fallstudien!

Jag sitter hemma hos micke och han har precis hjälpt mig med mitt Biologiarbete (han kan de här grejjerna eftersom han går natur). Just nu håller han på att bädda, som den bäddfascist han är. Seriöst, alltid ska han komma där och rätta till lakan eller se till så att täcket är helt inne i påslakanet. Men det är bra, för jag är sämst på sånt. Jag bäddar inte förrän lakanet ligger på golvet och jag använder påslakanet som täcke.

Jaja, nu ska jag plugga lite religion, men det är inte så jättesvårt så jag behöver nog inte plugga så länge. Ha det så kul ni som är på Tomtenatta! Jag är inte avundsjuk, faktiskt.

det bästa just nu är..

- att titta på julkalendern på morgonen tillsammans med mys-mikael
- att folk börjar nynna på jullåtar
- att julklappshysterin inte känns så extrem
- känslan av att det snart är lov
- att komma in efter att ha varit ute i kylan
- ett cheeseburgermeal+dipsås på buggan med äma
- att man får tända så mycket ljus man vill.

Nu ska jag dock göra något tråkigt, nämligen plugga. Klockan 24.00 är det deadline på fallstudie-arbetet och imorgon är det religionsprov. Ikväll ska vi repa extra länge med tanke på konserten på söndag och sen är det Tomtenatta. Fast det sistnämnda tror jag inte att jag hinner med.

SNÖ!

Godmorgon, idag snöar det och jag har bara en lektion. Det kanske blir en bra dag.

stress

Blöhööö!

Idag har jag två lektioner och de innefattar två prov och en redovisning (typ iallafall). Första timmen är det dags för Ge-Mu där jag visa visa upp mitt arrangemang jag gjort till Lucisången. Det skulle vara för bas, gitarr, sång, oboe och klarinett tror jag. Jag har inte skrivit nån stämma för klarinetten eftersom jag inte riktigt vet hur man skriver när den är stämd i Bb. Sen har jag inte skrivit nån basgång heller, men oboe-stämman hoppas jag låter fint! : )

Efter ge-mu'n är det lunch eftersom naturkunskapen är inställd. Klockan tio i ett har jag pianolektion, men jag ska ta mod till mig och säga att jag vill sluta ta lektioner idag. Det är lite svårt, och det kommer bli tomt eftersom jag gått till musikskolan varje vecka i 9.5 år för att ha dessa pianolektioner (jag tror det blir så länge). Men, jag har inte tid och känner mig inte motiverad längre. Därför blev mitt beslut som det blev.

Andra lektionen står det svenska på schemat och dagens timme ska ägnas åt muntlig redovisning av tal (nationellt prov). Jag har inte skrivit något tal och hoppas att jag får hålla det en annan dag. Då hinner jag kolla in klasskompisarna, hur de gör och så, för att få inspiration.

Till sist ska jag skriva mitt älskade samhällskunskapsprov om samhällsekonomi. Det kommer gå bajsdåligt, jag har ännu inte greppat det där med kreditinstitut. : /

Då var skoldagen slut och nu får jag skynda hem för att hämta lite grejjer. Halv sex har jag baslektion och tio över sex börjar orkesterrepet. Vi ska förresten ha konsert nästa lördag, den 13e. Det är luciakonsert med alla som läser antingen kör/solosång eller spelar i smk. Jag vet inte om fler orkestrar och ensembler ska vara med, men det här är vad jag hört.

Såå.. jag kommer nog komma hem runt nio ikväll, och då är det dags att börja skriva på biologiarbetet som ska vara inlämnat imorgon. För att inte tala om psykologiarbetet som ska vara inne på tisdag (det på 10 sidor) eller religionsprovet om två dagar. Det där med religionen har jag helt enkelt förträngt, jag har inte tid att plugga på det.

Jaja, nu är det hög tid att göra sig iordning och kolla upp när bussen går eftersom jag börjar skolan om en timme. Vi hörs, om jag inte dött under dagen!

smart tjej?

Jag måste bara få berätta om en sak som fick mig att börja skratta idag på samhällskunskapen. Vi håller på att läsa om ekonomisk politik och var för tillfället inne på konjunkturer. Denna tjej är inte så speciellt smart, hon fäller rätt dumma kommentarer mest hela tiden, men den här tog nästan priset.

Lärare: Så under en lågkonjunktur sjunker alltså priserna på hus eftersom många förlorar sitt jobb och därför säljer sin bostad.
Tjejen: Jag tror jag fattar, men jag vill bara ha svar på en ja-nej-fråga. Min bror blev av med jobbet nyss, betyder det han då få lägre hyra?

Idiot! :D

julklappscheck

Nu har jag kommit på julklappar till:
- Mezz
- Dällz
- Ämz
- Micke
- Mamma

Jag har dock bara fixat till de tre översta hittills, men de andra vet jag vad jag ska fixa till (och nej micke, du kommer inte få det du tror du kommer få).

Mina julklappar i år ska vara ordentliga. Antingen väldigt genomtänkta eller väldigt fina.

mysmorgonen

Julstämning, den jagas för fullt. Just nu sitter jag här med en tomteluva på huvudet.

Imorse fick jag mig lite julstämning genom att först äta frukost vid tv'n då jag tittade på årets första avsnitt av julkalendern. Jag ska lova mig själv att följa den! Även fast jag inte hinner se den på sändningstid ska jag titta på avsnitten på internet.

Efter julkalendern på TV'n var det dags för chokladkalendern. I min lucka var det en liten chokladbit formad av ett lok (ifall ni ville veta). Sen var det bara att springa till bussen för att ha två timmars klädsömnadslektion. Nu ska jag plugga och vila lite. Jag måste förbereda talet jag ska hålla på onsdag, nationellt prov i svenska.

Fast på vårt köksbord står just nu två kit med pysselgrejjer så man kan göra sin egen lilla ängel. Det är sjukt lockande faktiskt. Vi får se vad jag gör..

Och så en sista grej: varför köpte jag aldrig nå JL-tröja när de var inne? Jag har lånat Mickes hela helgen och den är ju supermysig. Hm, just det! Anledningen till att jag inte hade nån var för att jag tyckte de var fjortis (plus att de var jävligt dyra). Men jag tror att jag ska beslagta den här. Myyyyyys!

RSS 2.0